En lunken begyndelse...

3.0
Fosøger at gøre det lidt kort:
Skal man dømme udfra den oprindelige trilogi, så skuffer den en del, hvilket jeg frygtede. Valgte bevidst ikke at stille mine forventninger for høje, første gang jeg hørte om Lucas´s nye projekt. Jeg forsøger inderligt at holde af denne film, men der er desværre bare så mange ting, som irriterer mig: Lucas´s CGI-liderlighed; Lucas´s middelmådige instruktion; dårlig(barnlig) dialog; til tider dårligt/stift skuespil etc.. Problemet er, at den ikke på noget tidspunkt \'rører\' mig. Vi kender alle historien, og hvordan den forløber. Jeg havde bare ønsket, at man havde gjort lidt mere ud af nøglekaratererne - altså at man kom lidt dybere ind under huden på dem. Anakin transformeres som bekendt til Vader, men jeg kan på ingen måde føle med ham. Jeg føler ikke, at det er syndt for ham. Han virker for mig meget fjern, og rimeligt ligegyldig. Måden han bliver introduceret på, er også næsten komplet latterlig. Det er utrolig vigtigt, at man får en dybere psykologisk indsigt hos specielt både Padme og Anakin. Jeg kan godt fornemme, at man har forsøgt sig med det, men det er bare ikke godt nok - efter min mening. Havde min egen vision, men den ligger meget fjernt fra resultatet af denne film. Og der er forresten slet ingen grund til at bruge allerede kendte skuespillere.

Sjovt tanke at de starwars-film Lucas har haft mindst inflydelse på(Epi. 5 og 6), er de bedste(sorry Lucas). Måske skulle han alligevel have ladet Irvin Kershner instruere de nye. Han gjorde det da meget godt med epi.5.

Ellers en udemærket film. Men, ærgelsen ligger stadig tungt og hviler i mit baghovede: Det kunne have været så meget mere/bedre.
Star Wars: Episode I - Den usynlige fjende