- Et eventyr i sig selv -

4.0
“Finding Neverland” er uden tvivl en behagelig overraskelse. Et sødt og charmerende drama men, med alt respekt, i den lette ende.

Der er mange rørende scener i denne hjertevarme hyldest til fantasien, der handler om tilblivelsen af den klassiske teaterforestilling om Peter Pan, Kaptajn Klo, Klokkeblomst og alle de andre vidunderlige karakterer i en af verdens mest berømte og elskede fortællinger. Vi følger forfatteren og hans inspiration til at skrive sit børneeventyr i form af det mest oplagte – nemlig børn.

Filmen er levende, eventyrlig og føles let som en fjer. Sidstnævnte skal forstås i mere end én forstand, da filmen desværre også mangler lidt dybde i sin historie. Det er ganske vist en sød og livsbekræftende film, men omvendt også en moralefortælling af dem der er set mange gange før. Dog fortæller denne her sin med en så sprudlende fortællelyst, at man absolut er betaget hele vejen igennem.

”Finding Neverland” er en frisk ”opvikker”, der spreder glæde omkring sig. Den er både vittig og hjertelig, og så er den det uden at være oversentimental - den udtrykker oprigtige følelser. Men harmløs det er den, selvom man nu ikke kan andet end at holde af denne lille film.
Finding Neverland