Hellboy: Guillermo del Toro

4.0
Den har da en supér underholdnings værdi, hvis man er istand til at se kvaliteten, i én (provokerende begivenhed!) som denne. Den er efter min mening, en mere overraskende, og til dels nyskabende, 'comic book adaptation' end flere andre på markedet idag. Instruktøren må også siges at kunne bidrage, til genren inden for sit respektive felt, og han yder sikkert sit bedste, med denne obskure og mystiske blanding, af action, horror, comedy og Adventure. Det virker faktisk til dels i filmen, dramaet lykkedes dog slet ikke, menes herfra. Men et modigt forsøg er det, selvom det hele desværre foregår, på et lidt for usikkert grundlag. Men credit skal den da have, for effekter og personlighed, anyway's.!

Der er jo altid styrker og svagheder ved projekter som dette, det må og skal anerkendes. Det er en skarp balance mellem det menneskelige aspekt og så 'superskurke- superhelte idéen, som nogen gange fungerer bedre end andre. Disse film, er stort set altid forskellige i udtryksformen, og interresante. Det er de bedste der omtales her. Det virker nærmest umuligt, at skulle sammenligne den med en adaptering, som f.eks. Spiderman, der er klart mere substantiel og menneskelig, men også indeholder en stor portion drama, realisme og sentimentalitet. Om det er en force, i genren, kan sikkert diskuteres. Det er subjektivt, Sí.

At bringe Batman, på banen i debatten er da for grineren, helt honestly, det er da.. Altså, haha.! Tim Burton's 2 batfilm er ikke inden for rækkevide her, der findes ikke lignende. Det lige foruden et par af hans andre mesterværker. (Edward Scissorhands, Beetlejuice & Nightmare before Christmas, kan jo ikke genskabes..)

Hellboy er en stilfuld filmatisering, for shó. ! (N)
Hellboy