Donnie Darko: Richard Kelly!

5.0
Som Philip så præcist udtrykker sig, Jah! .... Jeg mener da også virkelig det er en imponerende og overbevisende debut, manuskriptet holder hele vejen.! Har selv set filmen flere gange, på dvd, nåede aldrig biografen, damn. Den oplevelse ville ellers have været, yderst seværdig.! Nå men så den tilgengæld helt alene, på et bulder-mørkt værelse, 'first time', og var vel en 16 är, men den er spooky 'anywho'. Den smadrer jo bare virkeligheden, på den mest snigende og gennem-gribende måde, hallo.!

Den hyper stilistiske og originale måde at lege genre blanding på fungere perfekt. Langt fra sentimentalt, men oprigtigt og virkeligt. Den intensiveres egentlig også af det skiftende tempo, yeah. Smooth operator.!

Well.. Jeg læste her fornyligt, en hel del, eller en stor omgang anmeldelser, komentarer og analyser af filmen på sitet. Den er jo meget, meget subjektiv. Hvad er filmens pointer, hvilke stemninger involveres man af, hvilket bevidshedsplan befinder man sig på, genkender man noget af sig selv, og hvad er det.? Jeg forstår filmen, det er jeg helt sikker på, men 2 opfatter den jo aldrig ens, foruden en hel masse abstrakte forklaringer og diskussioner, det klart.

Et meget komplekst spil af mystik og rejser i tid og sted, fremtids visioner. Men den som oplever og betragter filmen igen og igen, finder nok tilsidst ud af, selv at indeholde svarene.. shó! (N)
Donnie Darko