nørd-snak...så er det sagt.

4.0
Jeg læser en del manuskripter for tiden og jeg faldt over Twohy's uproducerede Alien III draft på nettet, hvoraf enkelte elemeter endte i filmens shooting script (ex. fængsels planeten "FURY" og åbnings sekvensen). Meget interessant læsning set i lyset af Chronicles Of Riddick.
Sagen er den, at Twohy (eller producerne) har taget et par karakter, fængselsomgivelserne og endda dialogbidder og puttet dem ind i subplottet om Jack på planeten Crematoria. Vis-a-vis mit sidste indlæg om dette subplot, som virker lidt påklistret med mindre man så dvd-"mangaen" Riddick: Dark Fury (dum post-Matrix sequel marketing), kan man næsten se hvofor Riddick virker rodet for mange. Det er for meet i en mundfuld for en actionfilm - scifi eller ej.
Jeg synes at selvom Crematoria er en cool "location", gør den ikke noget for at hjælpe tempo og "flow" i historien. Et andet problem er at Riddick nu kun er selvisk, ikke ambivalent "ond" som han var i Pitch Black. Også doven brug af sidekarakterene der ellers er interessante nok.
Jeg har dog svært ved at forstå de der nedsabler filmen, da den trods sine fejl, var en af de mest underholdende action spektakler sidste år....et frisk pust fra superhelte.
Håber jeg får lov at se hvad Riddick gør med sin nye hær...eller mere af Twohys fede visuelle stil.
The Chronicles of Riddick