Mens vi venter på den tredje!

4.0
Selvom jeg prøvede at undgå denne film, så lykkedes det desværre ikke, da jeg synes, at sådanne film simpelthen er uimodståelige, fordi man ved, hvad man får, og filmen udgiver sig ikke for noget den ikke er. Jeg blev positiv overrasket over denne underholdende efterfølger, og den nye instruktør har behersket sit brug af sjove effekter, som ødelægger mange af science fiction film nu om dage end det gavner. Selvom Resident Evil: Apocalypse er et herligt indpakket produkt med konstant fart over feltet, så er det lykkedes at holde effekterne nede på et niveau, så filmen nærmest ser troværdig ud. Lidt i modsætning til etteren, hvor man til tider belastede filmen med sjove effekter.

Den kvindelige ukrainske superstjerne Jovovich trækker atter i arbejdstøjet som den ultimative dræbermaskine, og hun passer fint i rollen, som i øvrigt ikke er særligt svært at spille. Rollen kræver blot, at man ser godt ud, samtidig med, at man er cool og afslappet. Mere forlanges ikke. Men kan man lide girlpower actionfilm, og skønne damer i stramt tøj, så burde denne film vel indfri de ellers lave forventninger man har til en film, baseret på et spil. Og er man fan af spillet og den første film, jamen så burde denne efterfølger være guf for de fleste fans. Og forventningerne blev i hvert fald indfriet hos mig.

Handlingen er tynd, det siger sig selv, og det burde vel ikke komme som et chok for nogen. Resident Evil er en film, som skal ses på en dag, hvor du ikke har noget at lave, eller efter en hård arbejdsdag, hvor man trænger til at koble lidt af, og har man en af de dage, så kan jeg sagtens anbefale denne film, som faktisk er afslappende uden nogen form for dybde. Som sagt, så er det en uimodståelig film, som man føler, at den bare skal ses, uanset hvordan man tror, den er.

Det er blevet meget populært at omsætte computerspil til film, og denne film slipper måske med skrækken, trods de hårde ord fra kritikkerne. Men hvis man lige tænker over det, så burde visse computerspil forblive i computerverden, da man som regel ikke ser den store forskelle på spillet og så filmen, som man kunne have håbet på. Men det er jo underholdning, og det fungerer fint her.

Den første film fandt jeg okay, men den var lidt tør, derfor kunne jeg bedst lide denne her, som trods alt underholder til det sidste minut. Begge film er dog udmærket lavet, hverken imponerende eller originalt, det hele er set før og bedre, men nok til at man ikke keder sig.

Mens vi venter på den tredje udgave, så kan vi glæde os til endnu en film, baseret på et spil. Og hold venligst på hat og briller.... Det er nemlig action spillet ”Doom” der bliver til film, og instruktøren skulle efter mine kilder være Andrzej Bartkowiak. Om det kun er rygte eller realitet, kan jeg ikke sige med sikkerhed. Så har vi Jerry Bruckheimers kommende film, "Prince Of Persia", også baseret på et spil.
Resident Evil: Apocalypse