Collateral: Drama, Thriller.

4.0
Well. Har egentlig aldrig været specielt begejstret for Michael Mann. Min interesse begrænser sig til ´The Insider´ og til dels (good ol classic) ´Heat´. Den først nævnte genså jeg dagen inden ´Colatteral´, og den er mildest talt ikke lige min smag, af en stor- film.- Syntes hans tidligere film appelerer for meget til, det lette, mainstream.

´Colatteral´ derimod, syntes jeg er mere spændende, interessant og på et med- menneskeligt plan tilmed. Det var en possitiv overraskelse at se filmen, taget i betragtning at Mann's stil ikke altid virker overbevisende (på moi er det, anyway's). Jamie Foxx er, på den anden side, virkelig overbevisende i sin rolle som Max, manden bag rattet i taxaen gennem L.A.
Mark Ruffalo er nu også rigtig god i den mindre men velspillede rolle som Druk- Detective (Fanning). Tom Cruise er faktisk også god som Vincent, den smarte Hit- man med de, mere eller mindre, afklarede holdninger om tilværelsen. Mere af den slags, ja tak! Filmen er vellykket, og det er dels på grund af en Smooth- stemning og et godt manuskript (Stjerner for det). Det er en lille film, den er absolut værd at se, men undgå alle de store forventninger, det giver den bedste oplevelse. Rigtig gó & intelligent underholdning. (N)
Collateral