- Ubehagelig god -

5.0
Stærk og meningsfyldt autentisk drama om borgerkrigen i Rwanda, der fandt sted ikke mange år tilbage.

”Hotel Rwanda” er først og fremmest en politisk film, der gerne vil give verdenssamfundet en dårlig smag i munden – det kan man roligt sige er lykkedes. Filmen sætter fokus på de mange urimeligheder der foregik i landet i en ikke ret fjern tid, hvor medierne sagtens kunne have slået et slag for krigen, men hvor det ikke skete, og de menneskelige omkostninger derfor blev unødvendigt høje – en million var prisen i menneskeliv.

Derved har filmen sin berettigelse, men spørgsmålet er så, om den som film er vellykket. Og til det kan kun svares ja. Udover at være en utrolig stærk og bevægende film, så er den også et klart billede på den meningsløshed, der gennemsyrer fænomenet borgerkrig.

Det kunne sagtens være gjort meget mere råt og brutalt, end det er her, men det som denne film har forstået er, at har man bare en dygtig nok skuespiller i den bærende hovedrolle og tør man sætte sin lid til ham, så oplever vi gennem ham den smerte, som filmen så inderligt ønsker at skildre. Sagt på en anden måde - Don Cheadle er fremragende. Han spiller rollen med både styrke og sårbarhed og leverer en enestående præstation, der løfter filmen betydeligt. Godt ledsaget af Sophie Okonedo, der også brillerer med stort spil.

En på alle måder værdifuld film hvor det gode skuespil klæder den stærke historie. Det er sjældent at de filmiske kvaliteter kan matche temaets signifikans i en sådan grad. En af de vigtigste film i mange år.
Hotel Rwanda