Romantisk komedie med zombier

5.0
Den engelske zombie-spoof film Shaun of the Dead er simpelthen intet mindre end et lille lav-budgets mesterværk.

Den er lavet, som don så rigtigt skriver nedenfor, med en stor portion respekt for de gamle zombie-klassikere, og i stedet for decideret kun at være en spoof citerer den klassikerne og genbruger på livet løs af dem.

Filmen byder således på en masse små referencepunkter, både på den visuelle side såvel som på den verbale, og desuden med henblik på karakterer og scener fra nogle af zombie-genrens absolutte klassikere.

Shaun's sygemeldte kollega hedder Ash (jf. Evil Dead-trilogien), den restaurant Shaun glemmer at bestille bord hos hedder 'Fulcis' (jf. Lucio Fulci, der var instruktøren af Zombi) og mange flere.
Desuden er den meget blodige scene hen mod slutningen (hvor David flåes levende) en direkte henvisning til og efterligning af scenen i George Romero's Day of the Dead fra 1985 hvor Rhodes bliver udsat for den meget grafiske lemlæstelse.

Hvis bare man kender en smule til zombie-genren er der altså en masse små sekvenser, at holde øje med.
Det vrimler simpelthen med fede henvisninger til zombie-klassikere i filmen.

Historien er anderledes og original og det gør, at Shaun of the Dead i høj grad fremstår som sin egen film og altså ikke blot som et spoof på genren.

Shaun of the Dead formår således at blande de blodige hændelser med en god omgang humor og det gør den med et glimt i øjet.

Se den hvis zombier siger dig det mindste, ellers... se den alligevel!
Shaun of the Dead