for satan da...

1.0
Gentager mig selv, for nu må I lære det; Se ikke denne lorte-film (ADVARSEL, ADVARSEL, ADVARSEL)

Lad mig starte ud med at kritisere filmens replikker, som bare var en af de små ting der gjorde at jeg på intet tidspunkt kunne tage filmen seriøst. "Jeg syntes, jeg hørte torden i nat. Det må ha' været Satans mave, der rumlede."
Gang på gang ødelægges filmen af sådanne små selvdestruktive kommentare, der er fuldstændig til grin. Det er latterligt og det er plat!

Filmen største svaghed må næsten være Keanu Reeves. I "Constantine" spiller han en kæderygende djævleuddriver, der kæmper for at sende dæmoner retur til underverdenen, og mere rækker hans talent så heller ikke til. Det er latterligt og det er plat!
Hvor jeg dog glæder mig til den dag han skal spille en anden rolle, end den rå og seje helt som aldrig fortrækker en mine. Den dag vil folk fatte at den mand ikke ejer talent som skuespiller! Han spiller den samme rolle i "Dracula", "Constantine" og alle Matrix-filmene, for det er det eneste han kan! Det er latterligt og det er plat!

Filmens handling er ufatteligt tynd og i perioder føler man sig fuldstændig hensat til Blade eller et afsnit af Buffy The Vampire Slayer, når Constantine hiver vievandsbomber, knojern med korssymboler og krucifiks-pumpgun frem af frakken. Det er latterligt og det er plat!

Udover en handling der er tyndere end hestepis fremstiller filmen også vor tids forhold til religion på blasfemisk og uacceptabel vis! Ærkeenglen Gabriel, normalt symbolet på godhed, er her ond og forrædderisk! Og satan er en slikket, sadistisk bøsse. Det er latterligt og det er plat!

Da man er nået et godt stykke ind i filmen, og overbevist om at nu kan det ikke blive værre, må man til sin forbløffelse erkende at rædslerne først lige er begyndt. Og da man efter noget der føles som 3-4 stive timer endelig når rulleteksterne er det som en befrielse at træde ud af biografsalen. For filmens afslutning er – skønt forudsigelig – så dårligt argumenteret, at man fuldstændigt står af.
Det er latterligt og det er plat!

Men desværre må man erkende at dette nok ikke sidste gang, at et sikkert fremragende tegneserieforlæg skamrides af Hollywoods købmænd. Det er latterligt og det er plat!
Constantine