Hjertets onde veje

4.0
Mickey Rourke spiller den ret lurvede privatdetektiv Harry Angel, der hyres af den meget mystiske Louis Cyphre, godt og stilfuldt spillet af Robert De Niro.
Angel tager sagen, hvor han skal opspore en forsvundet sanger.
Hans umiddelbare efterforskning leder ham i retning af Louisiana og dermed indblandes hani en serie af meget blodige voodoo relaterede mord.

Igennem alt dette, samt et forhold til den smukke og sensuelle voodoopræstinde Epiphany, der spilles af Lisa Bonet (hende den kønne firser-chick fra Cosby & Co) hvirvles Angel nærmere og nærmere sagens kerne. En kerne, den mere og mere desperate privatdetektiv efterhånden indser, har en hel del mere med ham selv og hans hemmelighedsfulde arbejdsgiver at gøre end godt er.

Med et glimrende skuespil (Rourke og især De Niro brillerer) samt en besnærende historie, der ubønhørligt trækker én hen imod sin grufulde konklusion, er det især instruktør Alan Parkers stemningsfyldte og symbol ladede billeder af Angels nedstigning til helvede.
Djævelen i hjertet bliver gennem ovennævnte til den type film, der efterlader en særlig omend lidt dyster fornemmelse i kroppen.
Djævelen i hjertet