©Alsidige Eric Bana©

4.0
Da jeg så "Chopper" i Nørrebro´s egen Empire bio på natfilmfestivalen for år tilbage, var Eric Bana endnu ikke slået igennem i Hollywood og det eneste jeg vidste om manden var, at han havde været stand-up komiker, før han blev rekrutteret til at spille Mark "Chopper" Read.
Filmen er baseret på "Chopper"´s rigtige liv.

Jeg fandt dog hurtigt udaf, at Bana´s baggrund til trods, så var der ikke meget at more sig over i denne film. Hvis man ser bortset fra den indimellem lidt morbide humor.

Filmen er en ganske barsk affære og folk har haft travlt med at sammenligne filmen med f.eks. "Henry-Portrait of a serial killer". Så galt er det nu heller ikke.

Filmen har en barsk og meget realistisk tone og Bana er sublim i sin skildring af "Chopper".
En rolle som han tog adskillige kilo på, for at kunne besætte.

Bana´s præstation fik Hollywood til at åbne øjnene for hans uomtvistelige talent og det varede ikke længe før Bana befandt sig midt i Ridley Scott´s krigsdrama "Black Hawk Dawn" og det har da sidenhen også ført til roller i så store blockbustere som "Hulk" og "Troja".

Hvis man ikke synes, at man har set så meget til Bana´s talent i de store Hollywood produktioner, så har man chancen med denne film, som blev lidt af et kult-hit i Australien.

Nu er tre af Australiens største eksportvarer til hollywood, når det gælder produktet "mandlige skuespillere", slået igennem på film, som senere har gået hen og fået kult-status blandt visse folk:
Mel "Mad Max" Gibson, "Russell "Romper Stomper" Crowe & Eric "Chopper" Bana.

(Tak til Scope for at have taget anmodningen op og tilføjet den).
Chopper