"Wanna Die In Beat City"

3.0
En flot, men forfejlet filmatisering af Jakob Ejersbos fremragende bestseller

Vi følger (som i bogen) tre hovedpersoner: Maria: Pusherfrau, Allan: Tideligere stofmisbruger og pusher, Steso: Stofmisbruger af ALT! De tre personers veje krydses flere steder i filmen, men man fokuserer mest på deres private opgør med både stoffer, forældre, tidligere pushervenner og kærlighed.

Selv om det er tydeligt at Ole Christian Madsen virkelig har kæmpet for at koge denne mastodont af en bog ned til en to timers film får han ikke det hele med.

Historien fejler mest på Maria-siden, da man får alt for mange halve løsninger f.eks. får man aldrig helt at vide hvorfor hun har så meget mod sin mor og dennes nye mand, men det kan man så læse i bogen. Til gengæld er Allan historien den bedste, ví får næsten hele hans historie og kommer under huden på ham...Bravo!

Steso er også meget vellykket, da de har fastholdt hans kølige karisma og hans skarpe bemærkninger.

Filmen indeholder flere stærke scener, i det hele taget er filmen meget stærk, men jeg savner noget historie...Hvorfor lavede man ikke en trilogi?

Visuelt er filmen vildt betagende, specielt når man tænker på at den er dansk, hurtige klip og hurtig pacing gør at det er som om man bliver suget ind i denne triste Aalborg-underverden.

Jeg ku' tude når jeg tænker på hvor god filmen ku' være blevet, men med de store briller på vil jeg sige at den ikke bliver til andet end en jævn underholdningsfilm, synd!
Nordkraft