- 8, 9, 10... nu kommer jeg! -

2.0
Stereotyp og helt igennem triviel thriller, hvor kvaliteterne er meget små.

Der er ikke mange overraskelser at finde i denne usædvanligt fantasiløse thriller, hvor den tyndslidte frase ”jægerne bliver de jagede” lige skal køres igennem endnu en klichéfyldt film.

Spændingen fungerer ellers fint i begyndelsen, hvor selve karakterskildringen og introduktionen til hovedpersonen, en elitesoldat med krigstraumer, er spændende lavet. Men herfra udvikler filmen sig blot til en ensformig omgang ”katten efter musen”.

Vi kommer aldrig helt op i omdrejninger, det føles ikke særligt medrivende, og det skyldes især, at filmen på den ene side gerne vil virke realistisk (konsulenter blev hentet ind til projektet med ekspertise i overlevelsesteknikker), men på den anden side på ingen måde er det. Den ene håbløst urealistiske og overgearede scene følger efter den anden, som f.eks. scenen hvor en gammel Tommy Lee Jones ligger og kravler rundt på et metrotog som en anden ”Steven Seagal”, da landets samlede specialstyrker åbenbart må give op overfor den fingerfærdige flygtning.

Oven i det er filmen ikke særlig godt instrueret, hvor mangel på overblik bliver et gennemgående mønster, og forklaringsproblemerne nærmest står i kø. Det luftige plot giver ligeledes ikke skuespillerne meget at arbejde med, og hverken Tommy Lee Jones eller Benicio Del Toro leverer noget særligt i skuespillet.

”The Hunted” er altså lige så spændingsforladt, som den er uinteressant, og de få veludførte scener der er, er ikke nok til at redde den fra at være en stålsat fuser.
The Hunted