Herbert West vender tilbage

4.0
Dette er tredje afsnit i den, i visse kredse, meget populære "Re-Animator"-serie, der er baseret på H.P Lovecrafts noveller om den sindssyge læge Herbert West.

Filmen er instrueret af B-filmsekvilibristen Brian Yuzna, der også var ansvarlig for nummer 2 film i serien; "Bride of Re-Animator" fra 1990.
Den bedste i trilogien forbliver dog den originale "Re-Animator" fra 1985, der var instrueret af Stuart Gordon.
Denne satte gang i en decideret "splatterfilms-bølge", der efter min mening kulminerede og toppede med Peter Jacksons "Braindead" i 1992.

Yuzna slipper dog nogenlunde fra sin bedrift i denne splatter-gyser, der som genre var troet nærmest uddød.
Den kommer på intet tidspunkt i nærheden af den standard originalen satte, men filmen leverer hvad der kan forventes indenfor denne genre med en løs blanding af kulsort humor og overgearede splatter-effekter.

Det kan ikke overraske nogen der er bekendt med "Re-Animator", at det igen er hovedrolleindehaver fra alle 3 film, Jeffrey Combs som Herbert West, der er filmens altdominerende aktør. Combs er en bærende faktor i alle 3 film, der med sit maniske spil altid har gjort Herbert West til en spændende karakter.

Det gode ved filmen er, at den ikke forsøger at være andet eller mere end den er, nemlig useriøs splatterkomik.
Som nævnt er Yuznas andet livtag med "Re-Animator"-serien slet ikke så god som Stuart Gordons originale, men de film har på sin vis sjælen tilfælles og "Beyond Re-Aimator" er således en længe ventet tredje installation i serien, der næsten er på lige fod med sin forgænger "Bride of Re-Animator", men også kun næsten.
Den kan anbefales, især hvis du har set mindst én af de 2 forgængere..
Beyond Re-animator