- Dårlige gener -

3.0
Sælsom gyser der balancerer mellem at være dystert skræmmende og rasende kedelig.

Filmen har en udmærket historie, der rejser nogle grundlæggende etiske spørgsmål, uden at den dog på nogen måde går i dybden med det, og det bliver aldrig rigtigt interessant, da filmen alligevel hurtigt bekender kulør med en forudsigelig religiøs indgangsvinkel. Det er selvfølgelig ikke tilfældigt at drengen hedder ”Adam”, og nogle steder skæres det oven i købet ud i pap, såsom scenen i kirken hvor faren og doktoren er oppe at tottes, og en lysestage vælter ned og sætter ild til biblen.

Det kunne godt være gjort lidt mere subtilt, da filmens grundlæggende tanke faktisk er fascinerende. Til gengæld bygges der godt op, og selvom historien starter sløvt og forudsigeligt, så bliver det bedre hen ad vejen. Særligt når gysene begynder at komme. Filmen løfter klogelig sit slør bid for bid og langsomt suges man ind i fortællingen. Chokeffekterne er der da, men det er mere filmens stemning, der skaber uhyggen.

Desværre er der lange perioder, hvor filmen føles alt for træg, og hvor man keder sig bravt, alt imens forudsigeligheden igen begynder at melde sig. Skuespillet er også en smule kedeligt, hvor de medvirkende kun lige gør, hvad de ansat til og ikke mere. Hvad legendariske De Niro laver her er mig en gåde.

Filmen får dog 3 stjerner, da ens nysgerrighed alligevel pirres tilstrækkeligt til, at opmærksomheden ikke svigter. Det ændrer dog ikke ved, at ”Godsend” på ingen måde er noget særligt og derfor også hurtig glemt igen.
Godsend