En Æra Er Slut

3.0
For at redde deres hjem, en farm ude vestpå, fra at blive solgt, drager tre køer af sted for at fange en berygtet bandit og indkræve dusøren.

Som et farvel til en kunstform som Disney har praktiseret i mange år og været stilskabende og flagskib for, er ”Home On The Range” en skuffelse, trods enkelte gode elementer.

En epoke er forbi, da dette efter sigende skulle blive den sidste håndtegnede tegnefilm fra Disney, herefter vil de kun lave rene computertegnefilm. Personligt finder jeg det synd, for der er altså forskel, men Disney har desværre ikke haft den store succes de sidste mange år med deres håndtegnede værker. Det vil jeg godt nok mere påstå skyldes, at materialet har været for dårligt, filmene har ganske enkelt været for kedelige og ikke haft den klassikerstatus som man ved at Disney’s bedste tegnefilm leverer. Jeg føler mig i hvert fald overbevist om, at havde den rigtig gode historie kombineret med deres mest ypperlige tegnekunst været der, så skulle folk nok melde sig i biograferne i stort tal nok til at succesen ville indfinde sig, også selv om der var tale om en håndtegnet tegnefilm.

Nuvel, når det nu skal være sådan, så kan jeg også godt ærgre mig over, at man ikke vælger at slutte som det hele startede tilbage i 1937, med filmen ”Snow White And The Seven Dwarfs”, nemlig med et mesterværk, eller i det mindste forsøget på at lave et. Jeg er godt klar over, at man selvfølgelig ikke har prøvet at lave en hverken dårlig eller middelmådig film med vilje, men ved at kigge på stoffet her på forhånd, så må folkene bag også have været klar over, at det aldrig ville kunne blive til en film der ville leve op til de store mesterværker som ”Bambi”, ”Beauty And The Beast” og flere andre, det er det ganske enkelt ikke godt nok til.

”Home On The Range” er en af den slags små sjove tegnefilm, der lever på skøre indfald af den slags der passer bedst til de kortere animationsfilm, men ikke kan løfte en film i denne længde op, da historien er svag og mangler de store temaer, der hører en klassiker til. De forskellige figurer er skægge og nuttede og stemmerne gode, men mangler grundlæggende kvaliteter til at man finder dem rigtigt interessante.

Filmen er udmærket tegnet og animeret i en lidt kantet stil og farverne er behagelige og velvalgte, men det ligner unægteligt noget man kunne se i en tegnefilm skabt til Tv.

”Home On The Range” er underholdende nok på et lille plan og skal nok skabe glæde hos børn og barnlige sjæle, men den burde ærligt ikke have været punktum for en gammel tradition.
De Frygtløse - The Muuhvie - org. version