Ægte 80'er B-Action

3.0
Amerikansk fly kapres af palæstinensiske terrorister og antiterror korpset “The Delta Force” sættes ind.

Stærk kritiseret actionfilm, som jeg til hver en tid vil påstå er langt bedre end sit endog meget dårlige rygte.

Særligt filmens første halvdel, hvor vi hovedsagligt følger passagerne og terroristerne, gør et stærkt indtryk og giver et skræmmende billede af hvordan det må føles at sidde i en af de værst tænkelige situationer der findes. Selv om filmen er ujævnt instrueret og ikke det mest dybsindige man kan forstille sig, så lykkes det den alligevel at skabe en trykkende atmosfære og gøre det spændende på en forholdsvis realistiske måde, og også uden at den bliver alt for ensidig i sin fremstilling af terroristerne. Og det endda med en instruktør af jødisk oprindelse, Golan der i øvrigt har stået bag mange forfærdelige produktioner.

Men netop denne fremstilling af terroristerne er kun med til at få dem til at fremstå endnu mere skumle, da man næsten tror på at de kan findes og ikke kun i filmens verden.

Filmens sidste halvdel er en typisk gang urealistisk ramasjang og det kan måske ødelægge lidt, at man ikke har prøvet at gøre denne halvdel mere ægte, men når vi nu ved det er med Norris i hovedrollen, kan de vel næppe overraske, og det er da også sine steder ganske underholdende, på en rigtigt 80’er agtig måde, komplet med forfærdelig 80’er underlægningsmusik.

Dette blev Lee Marvins sidste film efter en lang karriere i Hollywood.

Efterfølges af ”Delta Force 2: Operation Stranglehold”.
Delta Force