Fin Lille Familiefilm

3.0
Da den fraskilte og lettere fordrukne Torben (Bom) får chancen for at blive træner for sønnens (Ingemann) fodboldhold, er det ikke noget der passer sønnen særligt godt og deres i forvejen anstrengte forhold sættes på yderligere en prøve.

”Af Banen” er et jævnt lille dansk familiedrama, der henvender sig fint til et ungt publikum, der vil have let ved at relatere til de alvorlige emner der tages hul på, da de præsenteres tydeligt, ærligt og realistisk, uden at blive for skræmmende for dens tilskuere.

Som voksen kan filmen måske forekomme lige tynd nok og kommer heller ikke helt nok i dybden, men historien om en fars kamp for at genvinde både sin søns og egen respekt, der ses i børnehøjde, er både morsom, vedkommende og så tilpas alvorlig at man tror på dramaet og så tør den tage hul på alvorsfulde temaer på en hjertevarm måde, der ikke ofte ses i familiefilm.

Teknisk og kunstnerisk er filmen intet specielt, men der spilles generelt godt og historien har et godt fremdrift. Så søger man en familiefilm der byder på andet end blot pjat og pjank, så er ”Af Banen” et fint bud.
Af banen!