I am in hell... Help me!!

3.0
Hellbound - Hellraiser II er den første af mange opfølgere til Clive Barkers 1987-debut som instruktør.
Den oprindelige Hellraiser blev en stor succes og derefter udviklede den sig til et franchise indenfor horror-genren, ligesom Halloween/Maskernes Nat, Nightmare on Elm Street og Fredag den 13.

Hellbound - Hellraiser II tager fat hvor første del sluttede.
Kirsty er indlagt på et rimeligt suspekt psykiatrisk hospital ledet af en sadistiske og okkult interesseret overlæge, Dr. Channard.
Kirsty får hjælp af den unge doktormand Kyle og den mentalt hæmmede puzzle-expert Tiffany.

Klovnen Dr. Channard genopliver dernæst den onde stedmoder Julia, igen spillet af Claire Higgins fra 1'eren, og sammen drager de alle til helvede.
Dr. Channard for at se hvad der ligger hinsides den menneskelige erkendelse (eller et eller andet fancy i dén dur), Kirsty og Tiffany for at redde Kirstys far, der dog viser sig at være den "kære" Onkel Frank. Surprise!

Filmen fortaber sig desværre lidt i letkøbt nonsens, og bryder flere steder med sin egen logik samtidig med at plottet er både repeterende og steder aldeles ligegyldigt.
Plottet består af alskens mulige og umulige indfald og gentagelser af idéer, der blev brugt med større effekt i den første film.
Scenografien er i øvrigt inspireret af den hollandske kunstner Escher, hvis kunst kan ses på hospitals værelsernes vægge.

Alt i alt en lidt skuffende opfølger, men hvis man blev hooked på den oprindelige films univers er der sikkert også noget at hente hér. Ligesom der nok er i 3'eren, 4'eren, 5'eren osv osv.
Hellraiser II