Faldefærdig og falleret

2.0
Det meste af tiden kører den okkulte thriller Fallen på den efterhånden gamle og velkendte konvention med nærmest to-dimensionelle karakterer og et rutinepræget og småkedeligt plot.

De ellers så udemærkede skuespillere John Goodman og Donald Sutherland kører stort set i frigear gennem hele forestillingen.
Bagefter kan man så undrende spørge sig selv hvorfor de lige skal spises af med de her sølle biroller, når de efter min mening er 5 gange bedre skuespillere end Denzel Washington?
Tjah...

Fallen rummer faktisk et par potentielt spændende og uhyggelige sekvenser, men der er simpelthen alt for mange halvtåbelige svinkeærinder undervejs.

Samtidig underminerer filmens insisteren på at vise alt ret hurtigt den potentielle grad af suspense.

Fallen er ganske enkelt en film der emmer af drævende uoriginalitet, store prtioner af kedsommelighed og en decideret mangel på retning.

Seere med opmærksomheden intakt vil eventuelt lægge mærke til meget henvisende klip og scener a la Robert Wise's The Haunting og Tod Browning's Freaks, der jo giver anledning til at opstøve disse klassikere og studere dem i stedet, så man kan se hvordan det skal gøres.
Og ligeså vigtigt; glemme næsten alt om makværket Fallen.

Ikke anbefalelsesværdig, og 2 stjerner herfra.
Fallen