The Dead Walk

4.0
Day of the Dead er George Romero's tredje og indtil videre sidste sequel i en verden overrendt af de levende døde.
I løbet af 2005 udkommer Romero's seneste (og sidste?) zombie-epos Land of the Dead dog.

Romero's fokus i Day of the Dead er på en isoleret gruppe af overlevende mennesker, ligesom det også var tilfældet i Night of the Living Dead og Dawn of the Dead.
Denne gang er filmens hovedpersoner en mindre gruppe militær- og videnskabsfolk, der består af hvad der må siges at være en broget flok individer.

Den militære base, hvor gruppen opholder sig, er belejret af en evigt voksende skare af zombier, der stimler sammen på den anden side af hegnet.
Gruppen går langsomt men sikkert deres egen undergang i møde på grund af tiltagende indre stridigheder.

Day of the Dead handler i høj grad om den ovennævnte gruppes mål, der går ud på at forklare zombiernes opståen, samt kortlægge deres foruroligende adfærd videnskabeligt.
I de to første film var det nærmere et spørgsmål om blot at overleve.
Videnskabfolkenes håbløse forsøg på at finde den denne forklaring undermineres desuden af de selvsamme soldater, hvis opgave det er at bevogte og beskytte projektet.
Interne stridigheder og magtmisbrug fører til en splittelse i gruppen, der gør det nærmest umuligt at opnå nogen resultater overhovedet.

På typisk vis bruger Romero ikke tid på at bygge en handlingen op og som seer kastes man fluks ud i begivenhederne.

Efter en god mareridtsekvens, der sender et par nik til Roman Polanski's Repulsion, følger vi de to piloter samt Sarah og soldaten Miguel, da de lander med helikopter i en øde by et sted på Floridas kyst. En avis blæser gennem de tomme gader med overskriften "The Dead Walk".
Gruppens megafon runger gennem gaderne og kort efter stavrer utallige zombier ud fra byens bygninger.
De flyver tilbage til militærbasen, hvor den hidtidige leder Major Cooper netop er død og begravet.

Derefter introduceres seeren for problematikken med at indfange zombier til videnskabelige eksperimenter og det basens brogede persongalleri.
Spændingerne grupperne imellem breder sig og basen deles i to lejre. De magtsyge soldater og de civile videnskabsfolk, der desperat forsøger at vise soldaterne resultater med deres eksperimenter.
Den vanvittige Dr. Logans kæledyrs-zombie Bub vælter dog det skrøbelige korthus og en skæbnessvanger magtkamp begynder.
Day of the Dead