- Ingen åbenbaring -

3.0
Historisk film om Martin Luther og hans brud med den katolske kirke under reformeringen, hvilket grundlagde den protestantiske kirke, som vi kender den i dag.

Netop fordi Luthers handlinger var en så stor begivenhed, så ærgrer man sig over, at filmen ikke er det ligeså. Det er desværre blevet til en betydningsløs film om en historiens mest betydningsfulde personer.

Filmen lægger ellers godt ud, første del er ganske spændende, hvor vi møder den ihærdige Luther og hans spirende modstand mod det katolske enevælde. Desværre udvikler det sig til en meget jævn film, hvor dramatikken udebliver til fordel for en i længden trættende moralebetonet strid mellem ”det gode og det onde”, hvor man savner en smule raffinement.

Sidste del er endda direkte kedelig, og det skyldes ikke mindst en banal instruktion, hvor filmens instruktør på ingen måde er interesseret i give filmen en ny dimension herigennem.

Tre stjerner for en god første del men også for en enorm karakterløs film, der tilsyneladende ikke har forstået, hvor spændende et materiale, den har haft til rådighed.
Luther