- 80 dage på 2 timer -

3.0
Jules Vernes litterære klassiker bliver her misbrugt, da denne Jackie Chan-filmatisering er en meget useriøs version af fortællingen.

Nuvel, den er godkendt, da det eneste man kan tillade sig at forvente sig af en film med Chan som styrmand er god underholdning. Og god underholdning er nøjagtig, hvad man får - i hvert fald i lange perioder af filmen, hvor tempoet er højt, og næverne knyttet.

Filmen er spækket med gode action- og slagsmålscener, og man keder sig bestemt ikke. To timer synes langt for en film af så letfordøjelig en karakter, men overraskende nok er man godt underholdt hele vejen. Dog havde et par scener mindre ikke gjort nogen skade.

Selve handlingen er desværre en smule tynd, men hvad gør det egentlig, når det hele trods alt hænger sammen og giver mening, ja det er faktisk mere end man kan forvente sig af en Jackie Chan-film i disse dage.

Humoristisk kan filmen godt virke en smule fladpandet sine steder, men på trods af det er der faktisk op til flere gode grin at hente, ikke mindst takket være en veloplagt og morsom Steve Coogan i hovedrollen. Chan gør hvad han plejer i disse film, mens opmærksomheden i højere grad rettes mod birollerne, hvor mange gode præstationer kan noteres. Og så er det jo ganske fornøjeligt at opleve de mange cameos, som filmen også byder på, hvor bl.a. Schwarzenegger ses i en højst usædvanlig rolle.

Som hurtigt overstået men absolut fin underholdning er filmen derfor ganske anvendelig. Glemmer man alt om forlægget, så er det skam en fornøjelig film, man let kan få to timer til at gå med.
Jorden rundt i 80 dage