- Grådig affektion -

3.0
“House Of Sand And Fog” udgiver sig for at være et tungt og meningsfyldt drama, men er faktisk tæt på ikke at være nogle af delene.

Helt konkret fordi den hviler på et alt for tyndt dramatisk grundlag. Det er ærlig talt lidt svært at forholde sig til dødstrusler og selvmordsforsøg i en fortælling, når hele striden handler om noget så trivielt som ejerretten til et hus. Bl.a. derfor er stemningen flere steder usandsynlig overdrevet situationen taget i betragtning.

Til gengæld har filmen to dygtige skuespillere i hovedrollerne til at hente troværdigheden hjem igen, og både Ben Kingsley og Jennifer Connelly spiller strålende og er faktisk den direkte årsag til, at filmen kan ses.

Det skal dog siges, at filmen har sine øjeblikke, hvor den dramatiske effekt er stor, og hvor man er lige ved at glemme, hvor det egentlig er, tårerne kommer fra. Og det er vel imponerende, når man tænker på, hvor lidt substans der er i fortællingen. På den anden side kommer man ikke udenom dette, og ”House Of Sand And Fog” er en film, der har alt for høje tanker om sig selv. Den minder på mange måder om en lillebror, der forsøger at være lige så stor og voksen som sin storebror uden at tage sutten ud af munden.
House of Sand and Fog