- Et bifald kan inkasseres -

4.0
Efter makværket “Den Gode Strømer” er Lasse Spang Olsen tilbage med endnu en actionkomedie (eller rettere sagt: romantisk komedie tilsat en eksplosion), og han har gjort klogt i ikke selv at skrive manuskriptet denne gang, da ”Inkasso” ganske enkelt er en bedre film. Rent faktisk en ganske god en.

Østkyst Hustler’en Nikolaj Peyk har skrevet et godt manuskript, der byder på mange gode grin samt en god romantisk indgangsvinkel, der styrer udenom klichéerne. En ganske fornøjelig historie der holder dens hovedpersoner i skak og samtidig lader dem udfolde sig frit.

Iben Hjejle ses veloplagt i fokus, mens Kim Bodnia (som sædvanlig efterhånden) er hamrende uengageret. Man har efterhånden glemt, at manden rent faktisk kunne spille skuespil engang. Filmen løfter dog hans indsats en smule, men pinligt er det, da det burde være lige omvendt. Mere veloplagte folk ses derimod i birollerne, hvor Allan Olsen er i højeste gear, Ole Ernst en herlig led lånehaj, mens Casper Christensen er ganske sjov i en lille rolle som fimset hundefrisør.

Humoristisk fungerer filmen rigtig godt, hvor mange sjove scener kan nævnes. Der er i det hele taget et godt flow i filmen, hvor den ene underholdende scene afløser den anden. Ovenpå ”Den Gode Strømer” skulle man ellers ikke tro, at det var muligt for Lasse Spang Olsen at lave en sammenhængende film, men det er altså lykkedes her. Inden sommervejret for alvor titter frem, er ”Inkasso” derfor en god dansk letvægter til at varme sig på i underholdningens navn.
Inkasso