28 års spænding udløst

5.0
Ganske rigtigt, der er ingen overraskelser i vente, da vi i bund og grund godt kender slutningen. Men Lucas formår alligevel at bibeholde interessen i knap 2½ time.
På minussiden kan nævnes, at den er proppet med action, FOR proppet. Den ene action-sekvens overtager den anden, og sådan fortsætter det filmen ud med enkelte afbræk til - en stadig lige b-filmsagtigt, dog en smule bedre skuespilspræstation fra Portman af - dialog mellem Anakin og Padmé. Ud over det, bliver hver undskyldning for at skrue højt op for lydeffekterne udnyttet; til sidst begynder det altså at småirritere ens øregange.
Og i længden, så bliver man altså også træt af Lucas' lemme-fetisch.
På plussiden - som klart vejer tungere end minussiden - er Ewan McGregors skuespil nok det, jeg vil fremhæve mest. Han har fundet den perfekte kombination af hans egen unge Obi-Wan og Alec Guinness' ældrere, vise - og den fremstår knivskarp på det hvide lærred.
Humoren er ligeså repræsenteret i det tredje kapitel af Star Wars-sagaen, og sammen med de løse ender, Lucas får samlet, de gode skuespilspræstationer og effekter, udgør det alt i alt en fremragende film. Helt klart værdig til at være i selskab med de øvrige Star Wars-film. Den gør, hvad den skal: kæde Revenge og Hope sammen.
Star Wars: Episode III - Sith-Fyrsternes Hævn