Pressen elsker den

6.0
"Episode III" ifølge anmelderne særdeles vellykket er

Den sidste tilføjelse til Star Wars sagaen modtager fortjent positiv kritik fra både danske og udenlandske anmeldere.

Jyllands-Posten og B.T. er særdeles begejstrede og giver filmen fem stjerner ud af seks mulige. B.T. kalder endda filmen for den bedste i hele serien.

De amerikanske anmeldere er også svær(d)t godt tilfredse. "Pop-Mesterværk!" kalder anmelderen fra Baltimore Sun filmen, og den toneangivende Stephen Hunter fra Washington Post siger at "filmen begynder i et højt tempo, bliver endnu hurtigere og er imod slutningen vild og rasende."

Anmelderikonet Roger Ebert konkluderer ganske enkelt at "Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith" er "Spektakulær".

Hos Empire, Englands største filmmagasin, får filmen fire ud af fem mulige stjerner og man placerer den i liga med Episode IV, V, VI frem for i selskab med de to foregående.

Herhjemme såvel som i udlandet har vi selvfølgelig også de mere mavesure anmeldere, der ikke bryder sig om George Lukas’s univers, og som åbenbart føler, at man bare skal finde noget at udsætte på "barnlige" ting som lyssværd og wookier.

Alligevel sabler de ikke filmen ned, og bag deres afstandstagen fornemmer man en tilbageholdt og undertrykt fascination for Star Wars universet.

De vigtigste er dog, om publikum kan lide den, og siden "Episode III" i den grad indfrier forventningerne, giver det sig selv.

Endelig har Kraften ikke kun været tilstede oppe på lærredet men i hele biografsalen.
Star Wars: Episode III - Sith-Fyrsternes Hævn