Review

3.0
Ved at læse de af øvrige brugeres anmeldelser, når man hurtigt til en overordnet konklusion. Der er stærkt delte meninger. Stort set alle brugere har enten givet filmen 1 stjerner eller 5-6 stjerner. Jeg vil her tillade mig at afvige fra strømmen og give 3 stjerne. Det svarer på scopes skala til lidt under middel, hvilket denne film netop er efter min mening.

Det gode
Filmen har nogle fantastiske computer skabte effekter, hvilket er en fornøjelse i sig selv at se på. Derudover er der er trods alt også gjort et rimeligt forsøg på at Episode III binder de nye og de gamle afsnit af historien sammen.

Det onde (eller knap så gode om man vil)
Historien hænger ikke særligt godt sammen og er ikke særlig loyal overfor sit eget univers. Jeg vil ikke kede læseren med alle mine betragtninger, men blot fremhæve nogle få. Taget i betragtning af at Jedi-ridderne kan føle kraften i stort set, hvad som helst og mærke når nogen slår en prut på naboplaneten, er det mærkeligt, at det ikke har opdaget det store komplot imod dem. Et komplot som en store dele af den republikanske hær åbenbart kender til. Det er mærkeligt, at ikke så meget som en enkelt Jedi har kunnet mærke, at de soldater som omgav dem havde skumle planer. Vi ved jo, at Jedis kræfter er særlig stærke overfor svage individer, hvilket Obi-Wan benytter til at styre tankerne hos nogle stormtropper i starten af Episode IV. Noget andet er at alle tropper i den Republikanske her, som i starten kæmper for demokratiet mod separatisterne, åbenbart ikke har noget imod republikken indfører diktatur. Der er i hvert fald ikke nogen, som gør oprør. Eller også ville gode gamle George bare ikke kede os med den salgs detaljer. Hvilket leder frem til min pointe. De første film foregik i et troværdig univers og en historie som gav mening på sine egne præmisser. Hvilket er mere end man kan sige om de nye film.
Star Wars: Episode III - Sith-Fyrsternes Hævn