Brave Wallace!

6.0
Ros, ros og atter ros skal denne film have. Det er en af de smukkeste, OG brutaleste film der er lavet.

Mange mener den er for lang, men jeg synes den skal være så lang for at man får det hele med. Der er intet negativ, og det eneste man kan gøre er at nyde filmen, og blive fascineret af de flotte scener og den geniale musik der er indspillet.

Filmen foregår i slutningen af det 13 århundrede, hvor William Wallace vender tilbage til Skotland. Men det er slet ikke et fredlig land han træder ind i, da det er invaderet af englænder. Wallace finder sammen med en smuk pige og de bliver gift. Men glæden vare kort, da en af de engelske officer vil have fingerne i wallace kone. Wallace prøver forgæves på at flygte ud af byen med hans kone, og det ender med hun dør.
Så er det helvede bryder løs....

Skuespillet fra mel gibson er meget godt, men han laver et par fejl. Det lyder som om han er ved at gå over i amerikansk i nogen scener, men det ødelægger ingenting. De andre skuespiller er perfekte i deres roller, så det er bare en fornøjelse at se/høre på.
Som sagt er det en meget brutal film, med nogle geniale kamp scener, fyldt med blod. Det er de scener der i bund og grund skaber en uforglemmelig film. Men man skal ikke glemme det flotte landskab i skotland, med det fangende musik i baggrunden, for det er også med til at skabe filmen.

Det ER en sand klassiker, som efter 10år er stadig utrolig god at se. Det vil den formentlig blive ved med at være. Filmen bliver aldrig kedelig at se.
Mel Gibson har skabt et Mesterværk
6******
Braveheart