LIDT FILMFILOSOFI...

6.0
Igen må vi bemærke, at folk har mange forskellige formål med at gå i biografen. Nogle lægger vægt på Action, andre på Skuespil, andre igen på Temaer. Nogle vil have underholdning, andre saglighed, osv. osv.

For mig at det imidlertid sandt, at der skal mere end blot action og gode skuespillere til for at skabe en ægte filmklassiker. Samlet set har STARWARS-sagaen forlængst opnået denne status. Kan der overhovedet være tvivl herom, trods en del skeptiske indlæg blandt Scope's anmelderskare?

Ifølge min egen overbevisning skal en film ramme os et eller sted i hjertet - bevidst eller ubevidst - for at være klassikermateriale. Og min pointe er, at StarWars formår netop dette i allerhøjeste grad. Mennesket har endnu ikke fundet svar på mange af de udødelige spørgsmål, som filmen stiller: Hvordan opnås fred? Hvordan bekæmpes korruption? Kan vi overhovedet se forskel på godt og ondt, når det kommer til stykket? Vores historiebøger bugner med vidnesbyrd om menneskets manglende evne til at svare på disse spørgsmål og løse konflikterne i vores verden.

Vi føler selvfølgelig hver især, at vi har svarene på sådanne spørgsmål. Nogle vil måske endda kalde dem for banale, eller irrelevante, men jeg vil stadig hævde, at enhver film, som får os til at tænke lidt nøjere over vores egen dramatiske kurs i denne verden, er mere værd end 100 intetsigende actionfilm.

Dette er for mig forskellen imellem en blockbuster-metervare og en ægte klassiker. Lukas har på smukkeste vis illustreret nogle af de spørgsmål, vi alle burde interessere os lidt mere for - og for mit eget vedkommende er StarWars-filmene en forunderlig kilde til inspiration, hvorfor de kan ses igen og igen!

Hil George! :-)
Star Wars: Episode III - Sith-Fyrsternes Hævn