©En zombie i min baghave?©

4.0
Dette er en herlig lille engelsk zombie-komedie, som tager tykt pis på genren, men alligevel formår at være tro imod den undervejs.

Som det allerede er blevet nævnt, så er der en masse referencer til horror-genren og stilmæssigt er der ingen tvivl om, at Wright må være en fan af Guy Ritchie. Derudover ryger tankerne selvfølgelig uundgåeligt over på George A. Romero og Peter Jackson, når man ser den.

Filmen indeholder det som en Zombie-film skal. En masse vraltende zombier som kun er ude på at sønderrive dig og æde dig. Filmen indeholder da også en vis portion "gore" og man skal da endelig ikke mistænke den for bare at være en lille harmløs og stueren komedie.

Der hvor filmen adskiller sig fra andre af slagsen, er på komedie-siden og jeg har ikke grint så meget af en gyser-komedie siden Peter Jackson´s "Braindead".
Der er specielt én scene, hvor vores hovedpersoner skal igennem en masse haver og Shaun skal være smartass og vise hvordan man hurtigst kommer over hegnet. Den scene blev jeg lige nødt til at gense et par gange, før jeg kunne se videre. Det er sgu humor.

I det hele taget er der en masse spøjse indslag og filmen er klart anbefalelsesværdig. Især til folk som elsker Peter Jackson´s gamle splatter/komedier.
Shaun of the Dead