Kill Kill Kill Kill

5.0
Kubrick, som i sin tid har kastet sig over de fleste genrer – med succes. Her disker han op med en flot og storslået krigsdrama, som viser sig at være en meget voldsom, blodig, realistisk og ikke mindst ærlig og uglamourøs fortælling.

Soldaterne presses til det yderste og bagefter bliver de sendt på slagmarken. Det hele er så kaotisk lavet, at man sidder med en ubehagelig fornemmelse efter filmen. Kampscenerne er drabelige, skuespillet er godt, historien er uglamourøs, og filmen har en tilpas spilletid, derfor keder man sig aldrig. Hvis jeg absolut skulle komme med en lille smule kritik til filmen, så skulle det være, at Kubrick bruger liiiige lovlig meget af tiden på selve oplæringen, hvor soldaterne skal svines til af en skrigende kommanderende. Målet er at gøre dem til følelseskolde dræbermaskiner. Jeg har aldrig set en film med så meget banderi. Det fandt jeg måske lidt distraherende for filmens handling, men skægt var det bestemt. Jeg grinede uafbrudt.

Samlet set er Full Metal Jacket alligevel en klasse for sig, som er chokerende, voldsom og meget ærlig. Tak for din ærlighed, Kubrick. En af de bedste krigsfilm efter min mening.
Full Metal Jacket