Smuk, meeeen!

4.0
Smuk og velbeskrevet thriller/drama, der skræver stor tålmodighed af sit publikum. Historien slæber sig af sted, men på den gode måde. Derfor er der plads til personernes udvikling i filmen, og filmens instruktør er dygtig fortæller og samtidig undgår han klicheer. Young Adam er en speciel lille film, men så alligevel ikke helt.

Små Spoilers:

Filmen stikker simpelthen ikke dybt nok. Den har ikke en dybere mening. For hvad vil instruktøren egentlig med denne film, og hvad er budskabet? Budskabet er vel ikke, at man sagtens kan slippe af sted med ubeskyttet sex og med et mord på samvittigheden? En dag finder vores hovedrolle et lig af en kvinde, og hans makker Les hjælper ham med at fiske liget op. Senere viser det sig, at vores hovedrolle Joe kender mere til liget end han siger. Filmen består af to små historier. Den ene er selvfølgelig søgen efter, hvordan kvinden døde, mens den anden historie handler stort set om Joe, og hans sexliv. Joe er en type, der elsker fred og ro, samtidig søger han et eller andet hos kvinderne, som vi ikke bliver kloge på. Det viser sig alligevel, at de to historier hænger pænt sammen, så det giver mening. (Slut på spoilers).

STOR SPOILERS:

Vi ved ikke, om kvinden er blevet dræbt, eller om det er selvmord, eller blot en ulykke. Det er sådan set det eneste instruktøren holder skjult, resten var til at gætte synes jeg. Det viste sig, at det blot var en ulykke, men jeg mener faktisk noget andet. Da Joe og Cathie dyrker sex inden ulykken sker, så fortæller hun ham, at hun er gravid, og det er muligvis Joes barn. Men Joe er langt fra parat til at tage et så stort ansvar, og han vælger at skride fra det hele. Hun følger efter ham og falder uheldigvis i vandet. Lige det øjeblik Cathie falder i vandet gør Joe faktisk intet. Han står og kigger forundret rundt omkrig. Han kunne sagtens have reddet hende eller i hvert fald forsøgt på det, men det gjorde han jo ikke pga. det store ansvar. Han havde også travlt med at fjerne hendes tøj osv. Lige siden har han bildt sig ind, at det hele blot var en ulykke. Det var det måske også, men han kunne måske have reddet hende? Han er jo efter min mening medskyldig. (Slut på spoilers)

Filmen skifter fint mellem et drama og en thriller, men jeg er stadig ikke sikker på, hvad instruktøren vil med denne film?? På trods af nogle mangler, så fænger filmen alligevel det meste af tiden, derfor keder man sig faktisk aldrig. Den er smuk fotograferet, med mange smukke naturlige billeder. Den er velfortalt og byder på gode præstationer, og der må jeg fremhæve vores hovedperson Ewan McGregor, som gjorde det fornemt. Birollerne er også gode, og som jeg sagde før, så er det en velbeskrevet film på skuespillersiden. Slutningen er lidt trist, og det er godt nok, men jeg havde desværre regnet den ud, men det er ikke en film der lever på de her vanvittige og urealistiske plottwist. En film uden de store armbevægelser, men den mangler desværre at give stof til eftertanke. Den får alligevel de 4 velfortjente stjerner, og den var bestemt et kig værd. Filmen indeholder mange sexscener, og den kan faktisk også ses som en erotisk thriller.
Young Adam