- Mere lyd, mindre larm -

3.0
Computerbaben Lara Crofts næste eventyr på film er væsentligt mere underholdende end hendes første.

Ny instruktør, ny manuskriptforfatter, ny producer. Et nyt hold bag kameraet har taget ved lære af den forfærdelige etter og har givet toeren meget af det, som vi savnede i første film. For det første er denne her en meget bedre actionfilm. Den er væsentlig bedre produceret, og ”Speed”-instruktøren Jan De Bont ved tydeligvis hvordan en god actionscene skal skrues sammen, idet filmen har adskillige underholdende og tjekkede af slagsen.

Derudover er der kommet lidt mere handling i Crofts eventyr, og denne gang er det knapt så rodet fortalt, hvor det faktisk lykkedes at gøre filmen medrivende sine steder. Desuden er Angelina Jolie stadig lige så sexet og lige så rigtig i rollen som Lara Croft.

Men hermed er alt positivt også nævnt, for når alt kommer til alt, er det også en meget middelmådig actionfilm, og sammenligningen med den første film får den til at fremstå bedre, end den egentlig er. Trods forbedringen er historien stadig tynd og replikkerne flade, og havde dette været den første af filmene, havde den også måtte tage skraldet for det.

Ros skal den dog have for at være underholdende, hvor etteren på ingen måde var det. Og så er den i øvrigt gennemført gejlet med alt det sidste nye tekniske kram, som fint matcher filmens blankpolerede stil.
Tomb Raider 2: The Cradle of Life