- Facetteret storværk -

5.0
”The Life Of David Gale” er en af den slags film, der bare bliver bedre og bedre jo længere, man kommer ind i den. Det her er dramatik på højeste plan.

Filmens altoverskyggende kvalitet er dens manuskript. Man skal lede længe før man finder en så veldrejet historie som denne, og den debuterende forfatter Charles Randolph er sluppet ualmindelig godt fra det. Det kan i øvrigt nævnes, at selveste Steven Spielberg også er blevet imponeret af debutanten, da Randolph netop er blevet hyret som manuskriptforfatter til hans næste film om gidseldramaet ved de olympiske lege i Berlin.

Ligeledes via det intelligente manuskript opbygges også en eminent spænding, og filmens evne for at medrive sin tilskuer er stor, hvilket tydeligt demonstreres i den nervepirrende slutfase af filmen.

Skuespillet er også godt, hvor Kevin Spacey som så ofte før leverer en god præstation, Kate Winslet ligeledes, mens Laura Linney også gør sig bemærket i en stor og vigtig birolle.

”The Life Of David Gale” er derfor en fremragende film, først og fremmest fordi den fungerer på så mange planer, som den gør. Det er et smerteligt drama såvel som en intens spændingsfilm, lige så vel som det både er en simpel men smuk skæbnefortælling og på samme tid en politisk stillingtagende film med en højaktuel problemstilling i forgrunden. Dét skal der en god film til for at kunne rumme. En sådan film.
The Life of David Gale