Med Lovecraft som Inspiration

5.0
Hvis man nogensinde har følt sig så opslugt af en bog, at man flipper fuldstændig skråt og går amok, kan man uden problemer sætte sig ind i hvad det er, der sker for læserne af horrorforfatteren Sutter Cane's bøger.
Hvis disse "fanatiske" læsere så oveni dette faktum ikke får fat i hans sidste nye roman kan det vel ikke overraske nogen, at der er udsigt til problemer?

Da Sutter Cane, midt i denne sære blanding af ekstrem succes og kaotiske tilstande, forsvinder sammen med sit nyeste og meget dyrebare manuskript, får den garvede forsikringsagent Sam Neill til opgave at lokalisere ham.

Desuden får Sam Neill den knapt så misundelsesværdige opgave at lokalisere den meget mystiske by Hobb's End. En by Sutter Cane har opfundet til sit fiktive romanunivers og som egentlig ikke burde eksistere.

Den lange køretur til Hobb's End er helt bestemt et af filmens højdepunkter, og kan vel få de fleste til at give et spjæt eller to ;-)

Selve byen Hobb's End er også særdeles creepy, og jeg må konstatere at John Carpenter er i rigtig fin form her.
Byens indbyggere er som taget ud af H.P. Lovecraft's sære historier om "the ancient gods" og uhyggelige monstre fra havets dyb.
Meget af Carpenter's inspiration til In the Mouth of Madness må da også antages, at stamme fra netop Lovecraft.

Carpenter viser sig som en sand mester i uhygge og suspense med denne film, en instruktør der virkelig er i stand til at skabe en utrolig ubehagelig og trykkende atmosfære.

In the Mouth of Madness accelererer virkelig som en værende uhyggelig og den rangerer vel blandt Carpenter's allerbedste film. I min bog er den kun overgået af The Thing.

Desværre er filmens slutning ikke helt tilfredsstillende, men i sidste ende kan det ikke påvirke mit overordnede indtryk af denne fede film, der faktisk er gedigent uhyggelig.
Noget der kan forekomme at være lidt en mangelvare i gysergenren p.t.

Fem stjerner uden tvivl og så en uforbeholden anbefalelse!!!
In the mouth of madness