Sentimentale H.C.

3.0
Jeg så Unge Andersen med stor interesse, da den i sin tid, blev sendt på tv.

Hvad jeg synes om filmen er dog en blandet historie.

For det første, så synes jeg, at skuespillerne gør det rigtig godt! Her vil jeg specielt fremhæve Henning Jensen og Mikkel Konyher.

Den unge Andersen er lidt af et 'tudefjæs' ja .
Men, jeg synes, at Simon Dahl Thaulow spiller sin rolle meget overbevisende , og troværdigt.
Vi får her at se; en usikker, stolt, yderst følsom og en poetisk sjæl folde sig ud og prøve at leve det liv, som han altid har drømt så stærkt om. Og på trods af hans besværlige sind, og hans luftige drømme, som ofte besværliggører hans liv, så kører han alligevel lige på, hvér gang.
Specielt det, synes jeg, at Simon Dahl Thaulow evner at vise fint i rollen som den unge H.C. Andersen, selvom han har meget let til tåre.

Den unge Mikkel Konyher, som spiller "Tuk", synes jeg er ekceptionel god.
Og som altid, brillierer Henning Jensen igen i en dansk filmproduktion. Den komplekse karakter, som "Meisling" er i filmen, skildrer Henning Jensen blændende.

Men, selve filmen, tror jeg ikke, at jeg ville have været begejstret for, pga. den strenge tematiske opbygning, den har.
Derimod passer den ganske godt til tv-mediet som en serie i flere afsnit!
Så, filmen får 3 stjerner, da den ikke er helt gennemført, og tempoet i filmen er lidt for langsommeligt dramaturgisk til min smag. Men, den får også 3 stjerner fordi, at den har nogle rigtig gode skuespillerpræstationer, og fordi at den rummer en del intense og meget stemningsmættede scener.

Unge Andersen kan godt anbefales, set som en serie.
Unge Andersen