Stort eventyr lille intensitet

3.0
Den tredje part starter ud i noget letbenet komedie, med et par kække jedi-riddere på en vigtig mission. Det lyder plat og virker også rigtig plat, men Lucas får alligevel snart trukket linjerne op og sat sine overbevisende effekter i spil. Handlingen kender vi jo på forhånd, men det er selvfølgelig fantastisk at se begivenhederne realiseret til lærredet.

Effekter, fantasi, eventyr og goe gammeldags helte kan man godt mættes af her. Denne tredje del er klart den bedste af de nye, svær at sammenligne med de ældre, men formår på en ok måde at balancere sig frem til at skulle fortsætte i den gamle 1'er. 70'er-designet og retro-æstetikken rammes ganske godt.

Den dystre stemning og den større mængde alvor - ihvertfald handlingsmæssig alvor - klæder faktisk StarWars rigtig godt. Og jeg ville ønske at man ikke, som I alle StarWars-filmene, led af Michael Jackson-syndromet "behage-syge for masserne". De indbyggede jokes er desværre ikke så sjove og mange af de sentimentale og teatralske scener er overgjorte og dårligt spillede.

Mange steder er filmen ufrivilligt komisk, fordi Lucas på skræmmende vis, stadig ikke formår at hæve sig over amatør-niveau, når det kommer til skuespillet: Dialoger og personinstruktion.

Effekterne er dog i top og fortællingen fuldbragt - ihvertfald indtil videre... Og jeg siger tak for god underholdning. Men der er mange elementære filmiske mangler og svagheder, som desværre ikke løfter filmen over den middelmådige overfladiske action-komedie.
Star Wars: Episode III - Sith-Fyrsternes Hævn