Svært at blive helt begejstret

4.0
Som mange andre havde jeg også set meget frem til Spielbergs midlertidige farvel til ligegyldige pladderhumanistiske og uinteressante gabende kedelige komedier - så er det sagt. Jeg havde glædet mig til et goddag til "mennesker bliver dræbt af onde rumvæsner". Det lyder jo både dejligt og enkelt.

De amerikanske anmeldelser kom først på nettet og var helt i top. "Yes!", tænkte jeg - indtil jeg så de danske. Thumbs down til WOTW.

Nå pjat - mavesure og antiamerikanske anmeldere - jeg går ind og ser den.

Og den første time sidder jeg fortryllet og rædselsslagen på samme tid. Nul nutti-dutti. Ingen formilendende omstændigheder. Ingen amerikansk superkvalme.

Og så bliver det langsomt øv.

En alt for lang scene i kælderen med halvtossede Tim Robbins. Vi kopierer lige en superscene fra Jurassic Park I (øgler i køkkenet) - dernæst får vi besøg af 3 karnevalsuhyrer. Man kommer ikke udenom (min påstand) at Alien-monstret uden sammenligning er det mest skræmmende der er lavet (Spielberg - hyr H.R.Giger). Disse fastelavnsuhyrer ser man for meget til at uhyggen bevares. Indtil dette sted har vi kun set tripoderne zappe mennesker og bygninger mens de udstøder nogle brutale lyde der for alvor får Nærkontakt af 3.grads musikalske legestue til at virke endnu mere hyggeligt!

Men på trods af de overbevisende og uhyggelige tripodescener falder filmen noget igennem. Øv øv og atter øv. Ja - jeg tror jeg vil sætte mig og se nærkontakt af 3.grad en af dagene - det er en fantastisk film. Også selv om den er lidt nuttet.

Nå tilbage til WOTW:

Hen imod slutningen bliver den også kvalmeklam og her viser det sig at Spielberg simpelthen ikke kan kaste det klamme fra sig. Familien forenes - og den "fortabte" søn vender tilbage. Bvadr! Giv mig en laserpistol så jeg kan skyde dem alle sammen. Vi vil ha´ en slutning hvor menneskene dør - alle sammen. Rumuhyrerne skal sejre - jubii!

Men det gør de ikke. De bliver alle sammen forkølede og kører deres tripoder som om de var ved at tage kørekort i Legoland med bind for øjnenen efter at have indtaget en flaske Jägermeister.

SÅ! Der er nogle ting som er rigtig gode men desværre for meget der trækker i den dumme retning.

Jeg vil alligevel give filmen 4 stjerner fordi den første del af filmen er helt i top.

Måske vi skulle bede James Cameron eller Ridley Scott om at lave et remake?
War of the Worlds