herligt

5.0
Imellem skuffende actionfilm som det uhyrlige makværk The One producerede Luc Besson Kiss of the Dragon, der er et fuldblods actiondrøn som viser, hvad Kung Fu-stjernen Jet Li kan præstere - uden brug af overdrevne CGI-effekter.

Handlingen i Kiss of the Dragon er tynd som kinesisk te, men Luc Besson har brugt en håndfuld kompetente filmfolk til at sørge for at det hele glider ned, uden at vi får det galt i halsen.

Kiss of the Dragon foregår i Paris, og Jet Li er Kinas bedste efterretningsagent Liu Jiuan, der under en hemmelig opgave skal arbejde sammen med den åbenlyst korrupte politimand Richard (Tcheky Karyo). Sammen overvåger de en narkohaj, og da det hele går galt og forbryderen dræbes, skyldes hele skylden på Liu der må flygte med en hær af pilotifolk i hælene. Under flugten støder han på den hjælpsomme luder Jessica (Bridget Fonda), der - behændigt for filmens handling - overværede drabet af narkohajen og derfor kan vidne mod Richard og bevise Lius uskyld. Derudover holdes Jessicas datter selvfølgelig som gidsel af Richard, der derved tvinger Jessica til at skrabe penge sammen ved hjælp af prostitution. Liu starter hurtigt sin oprydning i politiets korrupte hjørner, og der er ikke mange der kan tåle mosten, når Jet Li deler kinesiske øretæver ud til højre og venstre.

Tcheky Karyo er overspillende herlig som politimanden Richard, der har sin helt egen gennemkorrupte politistation at lege med. Bridget Fonda er rimelig overbevisende som luder, og hendes samspil med Jet Li fungerer udmærket uden at blive sentimental. Jet Li giver her sin bedste vestlige præstation, og hans ansigtsudtryk fortæller mere end hans dialog, der ikke er meget længere end Schwarzeneggers i The Terminator (1984).

Kiss of the Dragon indeholder de bedste vestlige slagsmål med Jet Li, og alt fra billiardkugler til spisepinde og strygebræt kan bruges i et godt slagsmål. Titlen på filmen er taget fra en dødelig akupunkturteknik, der afsløres i filmens blodige finale.

Fremragende underholdning!
Kiss of the Dragon