Cool, primitiv og anderledes!

4.0
Ultra ultra voldelig film, total renset for slidte og dumme klicheer. Vi undgår simpelthen alle de pinlige og glamourøse øjeblikke, og Rodriguez inviterer os til et univers, som vi aldrig før har besøgt. Derfor skal vi som seer være forberedte på 100 urealisme. Sin City indeholder de vildeste og mest voldelige scener set på film, hvor jeg personligt finder det befriende at overvære, fordi al form for politisk korrekthed udebliver i denne type film. Filmen kunne ligeså godt have været lavet af QT.

Filmen er sej. Især visuelt. Historien er måske ikke original, faktisk ganske ligetil, men hænger dog fint sammen. Historien deles op i tre små historier, men det er desværre ikke alle historier der er lige fede. Det gør så også, at vi faktisk ikke har EN decideret hovedrolle i filmen, som stjæler showet. Alle får lov til at udvikle sig, og undervejs møde vi mange forskellige typer der kæmper for hver deres sag. Bedst er dog Rourke, hvor han giver en af de bedste præstationer i hans karriere. Han er virkelig for fed og cool i rollen. Willis, Owen og andre er også seværdige i en film, der ellers er fyldt med superstjerner. Alba er efter min mening den hotteste kvinde på jorden. En ægte skønhed, men hun er også dygtig her. Hun udfylder rolle godt, og fremstilles ikke så glamourøs som andre smukke kvinder i Hollywood film.

Sin City er visuelt gejl, holdt i sort/hvid og dermed også meget dyster billedside. Filmen er dybt utroværdig og bragende urealistisk. Action’en er ligeledes godt, meget overdrevet selvfølgelig, og heldigvis for det. Filmen har desværre for lidt action, i en lang spilletid, og det trækker lidt ned.

Hvis du søger efter en anderledes filmoplevelse, så er Sin City et fint bud. Den underholder solidt, men et brag er det nu ikke.

Godt at se Robert R tilbage efter et par års fravær.
Sin City