Batman i virklighedens verden?

4.0
Så er der kommet en ny og mere "realistisk" version af Batman. Batman begins er gået væk fra Burtons nærmest psykedeliske og Schumacher pompøse cartoonishe universer og giver os en mere troværdig synsvinklen på Batman. Er det så lykkedes? Ja...og nej.
Ja, fordi at det visuelle, stemningen og især Bruce's kamp med sine indre dæmoner er dejligt dystert udført. Scarecrow er en herlig skurk og cgi folkene har lavet et superb arbejde med hans "evner".
Nej, fordi at jeg faktisk følte at filmen var lidt langtrukken og ikke blev helt suget ind i den. Slåskampene var forvirrende (lidt a la kampscenerne i Bourne Supremacy) og det betød at de blev lidt kedelige, for man kan ikke rigtigt se noget. Desuden virker det som om filmen partout bare skal have de der forfærdelige one-liners - de passer ikke ind og flader den dystre stemning helt ud.
Skuespilspræstationerne kan ikke sige meget til, de er som man forventer, hverken mere eller mindre, dog med en lille pil nedad til Gary Oldman, som jeg havde håber havde vist lidt mere.
Batman Begins har lagt fundamentet til en ny god æra for Batman, selvom filmen ikke er fejlfri. Den er ikke på niveau med Burtons Batman, men mindre kan vel også gøre det.
Batman Begins