For Meget På Spanden

2.0
Efterfølger til “Olsen-Banden”.

Egon kommer ud af fængslet, men vil først ikke vide af sine kumpaner (Grunwald, Bundgaard), da han er ved at blive resocialiseret og samtidig er forelsket i den kvinde (Nørby) der står bag hans socialisering. Men selvfølgelig må det ende med et kup, så i hård kamp med en international forbryderbande, får banden fat i kronjuvelerne og snart jages de fra alle sider.

I denne, den anden film om Olsen-banden, er visse ting blevet rette til, så den minder om de Olsen-bande film, som de fleste kender og mange elsker. Kjeld og Yvonne (Walther) har ikke længere tre børn, men kun Børge. Benny har heller ingen forlovet længere. Banden mødes dog stadig på et værtshus som i den første film, nu dog uden en masse frække kvinder, og Egons personlighed er ikke helt på plads (forelsket???).

Filmen kan alligevel ikke sige sig fri for at kunne virke lidt kedelig og trække sine scener for meget ud. Den er indrømmet bedre en etteren, men kan altså forkomme drævende og indholdsløs, trods gode elementer, som for eksempel Dynamit-Harry (Kaas) og en vidunderlig scene, hvor Egon er ansat på fabrik.

Denne Olsen-bande film blev faktisk en fiasko, da den i sin tid gik i biograferne.

Efterfølges af “Olsen-Banden I Jylland”.
Olsen-banden på spanden