Feel-Good Actionbasker

4.0
Tidligere soldat (Rock) vender hjem til sin fødeby, for blot at opdage at håbløsheden og kriminaliteten stortrives. Nogen må tage affære og hvis ikke andre vil, gør han det og på sin helt egen brutale måde.

Dette remake af 1973 filmen af samme navn, kunne være gået hen og blevet en af de mere socialrealistisk actionfilm, men vælger hurtigt at smide al troværdighed i handlingen overbord i underholdningens navn.

Det skal man nu ikke være så ked af, for den underholder til gengæld rigtigt godt og serverer en god omgang gammeldags ”knofedt”-action af den hårdtslående slags, i en solidt drejet og hæderlig produktion og hvor har det været savnet i disse stilistiske tider, hvor alle action-scener efterhånden ligner noget fra en tegneserie.

I hovedrollen er den tidligere show-bryder The Rock overbevisende god, han udfylder altså denne slags roller noget nær perfekt og tilfører dem en grundlæggende sympati man kun kan synes om, og så kan han fyre en replik af, så man ikke krummer tæer, modsat så mange andre af disse hårdtpumpede actionbøffer, der kalder sig skuespillere. Også Knoxville gør det med et glimt i øjet som hans makker og leverer fin komik, indimellem de barbariske slagsmål og heftige skyderier.

Modsat hvad der efterhånden er så moderne, har man også forstået at skære ind til benet og kun koncentrere sig om hvad det drejer sig om, for at fortælle sin indrømmet meget simple historie, så den aldrig bliver langtrukken og derfor har man holdt spilletiden kort, ja næsten for kort endda, klimaks kunne og burde have været en anelse længere.

”Walking Tall” er ikke stor og tænksom filmkunst, men som en agtværdig old-school actionbasker er den både spændende og morsom og man kan få afløb for diverse aggressioner i løbet af filmen.
Walking Tall