Underholdende Kitsch

3.0
Efterfølger til ”Alien: Resurrection” og ”Predator 2”.

En videnskabelig ekspedition sendes til Antarktis for at undersøge, hvad der ligner en pyramide gemt 600 meter nede under joden.

Mange har været efter dette sci-fic-action spektakel og kaldt den ufattelig ringe og det har fået mig til at tænke, ”hvad fanden havde folk tænk sig af en film med en sådan titel og et sådant udgangspunkt”, det er jo cross-over, der minder om kitsch og i teorien blot en halvdyr B-film vi her har med at gøre og hvem tør satse (penge og talent) virkelig kvalitativt på det, men jeg finder det morsomt på sådan en smagløs måde.

Man kan så kritisere af filmselskabet udvander og kuldkaster et af deres bedste monstre, efter at den har vist sit værd i mesterværker som ”Alien” og ”Aliens”, i en spekulation som denne her, men det er da heldigvis stadig tilladt at holde sig væk.

Så på den baggrund forstår jeg ikke helt kritikken, for filmen lever på mange måder op til sin egen status som trash og har eller burde jeg skrive mangler, mange af de ting som er så typisk for sådanne film.

Handlingen er noget søgt og uintelligent bras og fyldt med huller og fejl. Den er nu også kun en dårlig undskyldning for at få sat gang i tingene. Actionscenerne er mange og forslidte, men lader indrømmet vente lidt på sig, mangler tyngde og kan virke lidt gumpetunge, mens filmens hold af skuespillere er forholdsvis ukendte ligegyldigheder, der blot skal lægge krop til diverse måder at dø på.

På den måde er filmen både sjov og underholdende, måske ikke altid på den måde den var tænkt, men morsomt er det altså ikke desto mindre ifølge mig.

Nuvel, jeg har også altid været en vild med film der foregår isolerede steder og her rammer filmen egentlig en fin stemning, der måske kunne bruges bedre, men som trods alt er der og så har jeg en svaghed for den altmodische og uopfindsomme B-film a la den her, der ikke holder sig for fin til at blande den slags her sammen.

Så tillader filmen sig endda indimellem at være direkte underholdende, hvis man ikke forventer en ny ”Aliens” altså.

Værst er slutningen, hvor vores heltinde på grotesk vis kæmper side om side med uhyret fra Predator, for at overvinde de frygtede aliens. Det er så langt ude, at man grimmes og vel i sidste ende helt i tråd med diverse andre B-film af samme type, så det er også helt som det skal være, selv om jeg nu gerne havde været foruden lige den ide.

Hvorfor det skal være sådan, er svært at sige, men måske fordi det at finde ægte begavede filmskabere til sådanne produktioner ikke hører til det mest almindelige og så henter man folk ind som Anderson og han har før bevist, at det at lave tvivlsomme b-film er lige ham.

Det skal nævnes at filmen teknisk er fin til prisen (45 millioner dollars lyder måske af meget, men er det ikke i vore dage til denne type film).
Alien vs. Predator