Sukkersød Romantisk Fantasi

3.0
Nørdet 13 årige pige, ønsker efter en mislykket fødselsdagsfest, at hun var 30, tjekket og succesfuld. Som ved et mirakel sker dette og den nu 13 årige pige, vågner pludselig op og er 30 år og har det liv hun (Garner) drømmer om, eller gør hun.

Det er svært ikke at komme til at tænke på den efterhånden gamle ”Big” med Tom Hanks i hovedrollen, når man ser denne romantiske komedie, der er at betegne som en form for remake. Personligt var jeg dengang dog ikke specielt vild med netop ”Big”, der trods dens kvaliteter der måske nok er større end i denne her, forekom mig langtrukken.

”13 Going On 30” er bestemt intet mesterværk og dårligt en god film, men den fungerer sådan lige som det den er tænkt som, nemlig en romantisk komedie man kan hygge sig med og blive i bedre humør af.

Den moraliserer en anelse over sit egent emne, om hvilken værdier der er vigtige i livet og det at blive voksen og skulle tage nogle valg, men den går aldrig i dybden med disse og bliver også for rørstrømsk til at man gider tænke nærmere over dem. Men Garner spiller dog rollen så naturligt og frigjort, at man, selv om hun kan forekomme irriterende, tror på hende som en ung 13 pige fanget i en kvindes krop og chokeret over hvordan livet er gået.

I birollerne lyser Serkis, der blev kendt som Gollum i ”Lord Of The Rings” sagaen, op som sarkastisk og morsom chef til Garner og Ruffalo er charmerende, næsten for meget, som barndomsvennen der blev droppet, men nu er inde i varmen igen som den ”ægte vare”.

Historien der fortælles uden de store svinkeærinder, hænger godt sammen, men er meget forudsigelig og sukret.
13 snart 30