..Rambo på valium..

2.0
Jeg er personligt stor fan af både “Exorcisten” og “French Connection”, og vil da også driste mig til at kalde dem milepæle indenfor deres respektive genrer. Netop derfor var min forundring også stor, da jeg i sin tid så Friedkin krediteret som instruktør på dette usle Rambo-agtige makværk.

Der bliver skrabet lidt i krigstraumer og bibelcitater, men ingen af delene bliver uddybet eller udforsket tilnærmelsesvist acceptabelt. Indslagene fremstår blot som malplacerede forsøg på at simulere substans i en alt andet end indholdsrig fortælling.
Der er til tider en smule tempo og lidt triviel action, men ikke rigtig noget der får pulsen op.
Vil til enhver foretrække ”First Blood” frem for denne ujævne blanding af action og pladder.
Må indrømme, at jeg dog grinede lidt da Del Toro stikker af i bilen, og giver Jones fingeren i et splitsekund :-) Men denne korte komiske relief, blev desværre hurtigt erstattet af en stigende undren overfor problematikken i, at et fossil som Tommy Lee Jones render rundt og leger actionman…

Som flere har nævnt, kan man kun undres over tilstedeværelsen af Del Toro, Tommy Lee Jones og især Connie Nielsen i en af hendes absolut mest ubetydelige roller. Jeg tør heller ikke byde på, hvad der præcist har tiltrukket disse ellers fine skuespillere, men ingen af dem er i topform i ”The Hunted” - og de har heller ikke alverden at arbejde med.
Denne film er et godt eksempel på, at en (engang?) god instruktør og tre superstjerner ikke nødvendigvis er lig en god film.
The Hunted