sådan midt imellem

4.0
Det er pudsigt som man tilsyneladende enten skal hade en film, eller mene at det er den bedste nogen sinde. Men nok om det.

Jeg giver filmen 4 stjerner fordi jeg synes den er flot; og fordi jeg så afgjort mener det er den Mindst B-film-agtige Batman film der er lavet til dato, med undtagelse af Burtons, som med sit skarpe øje for den absurde komik ved det surrealistiske Gotham univers, gjorde kunst ud af en ellers lidt træt historie. I denne film forsøges der i stedet med en tilnærmet socialrealisme. Og for mig at se fungerer det faktisk overraskende godt. Man kan tro på handlingen, og på personerne i den. Så vidt så godt.

Men der mangler noget; bio-oplevelsen var alligevel ikke en af de helt store. Måske er det trangen til socialrealisme som er kammet over og fører til at instruktøren misser eller bevidst ignorerer den dramatiske nødvendighed i at få publikum til at tage hovedpersonernes personlige drama til sig, for at historien skal virke vedkommende på dem.
Det gjorde den altså ikke.
Bale spiller ellers sin rolle godt; men den forbliver distanceret; instruktøren under åbenbart ikke sit publikum nogen følelsesmæssig rutchetur.
Man ser en dreng se sine forældre blive skudt, og får en klump i halsen over hans fars rørende måde at sige farvel til ham på, men får aldrig mulighed for at varme op overfor drengen(hovedpersonen) selv. Ærgeligt nok.
Ellers en udmærket film.
Batman Begins