- (O)høj underholdningsværdi -

4.0
“Pirates Of The Carribbean” skal have stor ros for at have hjulpet piratfilm og gammeldags sørøverunderholdning ind i det nye årtusinde. Det er en svær genre, særligt i disse dage, så filmens vellykkede resultat er alene en kæmpe bedrift.

Man har da bestemt heller ikke sparet på krudtet (hverken i budget eller tempo). Filmen er en underholdningsbombe, der er medrivende, morsom og actionfyldt fra start til slut. Det er lykkedes at genfinde en ægte eventyrstemning og levere gammeldags underholdning på allerhøjeste niveau.

I scenografi er filmen overdådig, og filmens generøsitet på at det visuelle område skaber en udstråling af storladenhed og fantasirigdom. På dette område er filmen så absolut gennemført, ligesom skuespillet også er i særklasse, hvor filmens sande stjerne må siges at være Johnny Depp med en forrygende præstation som alkoholiseret skørtejagende pirat med hjertet på rette sted. Filmens unge navne Orlando Bloom og Kiera Knightley er også gode, men er det nærmere i kraft af andre medvirkendes glimrende præstationer, som hiver dem op. Bl.a. en forrygende Geoffrey Rush der er veloplagt, ulækker og dejlig ondskabsfuld i skurkerollen.

Men alt rosen til trods, så har filmen også sine mangler. Den mangler lige det sidste for både at være storladen visuelt såvel som i sin helhed. Historien er udmærket, bedre end hvad man kan forvente sig af en Bruckheimer-produktion, men den kunne også godt være bedre, fyldigere og mere opfindsom, når vi nu har en noget nær to en halv times forestilling, som den skal strække sig over.

Heldigvis har filmen så store underholdningskvaliteter, at den forbliver god. Den har mere energi og glød end adskillige andre eventyrfilm i de senere år, så hvis man forstår at sætte pris på genrens oprindelige kvaliteter, så fremstår denne her som ren nydelse.
Pirates of the Caribbean - Den sorte forbandelse